S koncom leta prichádza
sezóna, na ktorú sa všetci milovníci burčiaku už veľmi tešili.
Hovorí sa, že burčiaku by sme mali vypiť toľko, koľko litrov krvi máme v tele.
Pravdaže, nie naraz.
Burčiak je vďaka kvasinkám bohatý na vitamíny skupiny B, najmä tiamínu.
Obsahuje aj zinok, minerály a stopové prvky, prospieva pleti a vlasom, takže
určite poteší všetky dámy.
Spoločným menovateľom každého
burčiaku je, že jeho dostupnosť
a aj čerstvosť je časovo
obmedzená, keďže vplyvom kvasiniek stále pracuje.
Vo vinárstve Matyšák však
vymysleli systém, ako burčiak udržiavať čerstvý, aby ho mali zákazníci dostupný
na celom Slovensku a vždy v tej najlepšej kvalite.
V predajni Matyšák Shop je umiestnený na mieru
vyrobený burčiakomat, v ktorom sa burčiak udržiava dlhšie stabilný,
čerstvý a v správnej kvalite a chuti. Burčiakomaty sú 450 litrové tankové
nádoby z potravinárskej nereze, kde pod chladením prebieha riadená fermentácia.
Simulujú sa tam podmienky ako vo vinárskej pivnici. Zákazníci Matyšák shopov si
tak môžu prísť po burčiak v kvalite, ako by si ho nechali načapovať vo vinárstve v Pezinku pri
Bratislave. Každý štvrtok je burčiak dovezený úplne čerstvý.